Volgen

WordPress website laten maken | Mooi en Gebruiksvriendelijk

Veel mensen hebben het erover; een WordPress website laten maken, maar wat is WordPress nu precies.

In de kern is WordPress de eenvoudigste en meest populaire manier om uw eigen website of blog te maken. In feite meer dan 37% van alle websites op internet  draait op WordPress. Ja, u hoort het goed. Meer dan een op de vier websites die u bezoekt, draait waarschijnlijk op WordPress.

Op een iets meer technisch niveau is WordPress een open-source contentmanagementsysteem met een licentie onder GPLv2, wat betekent dat iedereen de WordPress-software gratis kan gebruiken of aanpassen. Een contentmanagementsysteem is in feite een tool waarmee u belangrijke aspecten van uw website, zoals content, gemakkelijk kunt beheren zonder dat u iets over programmeren hoeft te weten.

Het eindresultaat is dat WordPress het bouwen van een website voor iedereen toegankelijk maakt, zelfs voor mensen die geen ontwikkelaar zijn.

Welke soorten websites kan WordPress maken?

Vele jaren geleden was WordPress in de eerste plaats een hulpmiddel om een blog te maken, in plaats van meer traditionele websites. Dat is echter al lang niet meer het geval. Dankzij wijzigingen in de kerncode en het enorme ecosysteem van plug-ins en thema’s van WordPress kun je tegenwoordig elk type website maken met WordPress.

WordPress ondersteunt bijvoorbeeld niet alleen een groot aantal bedrijfssites en blogs, het is ook de meest populaire manier om een e-commerce winkel te maken! Met WordPress kunt u:

 • Zakelijke websites
 • eCommerce-winkels
 • Blogs
 • Portfolio’s
 • Curriculum vitae sites
 • Forums
 • Sociale netwerken
 • Lidmaatschapssites
 • … Vrijwel alles wat je maar kunt bedenken.

Wie heeft WordPress gemaakt en hoe lang bestaat het al?

WordPress is in 2003 gemaakt als een op zichzelf staand project, ontstaan als een uitloper van een eerder project genaamd b2 / cafelog.

WordPress is open-source software, dus tegenwoordig wordt het gemaakt door een enorme gemeenschap van bijdragers. Maar als we de oorsprong van WordPress terug zouden traceren naar de oorsprong, dan was de oorspronkelijke creatie een samenwerking tussen Matt Mullenweg en Mike Little.

Sindsdien is Matt Mullenweg grotendeels het gezicht van WordPress geworden. En hij is ook de oprichter van Automattic, het bedrijf achter de winstgevende WordPress.com-service.

De geschiedenis van WordPress tussen de oprichting als blogplatform in 2003 en vandaag is lang …

Maar het volstaat om te zeggen dat WordPress vooruit is gegaan en, dankzij zijn bijdragers en enorme community, zich heeft ontwikkeld tot de meest populaire oplossing om elk type website te maken.

Wie gebruikt WordPress?

WordPress wordt gebruikt door individuen, grote bedrijven en iedereen daar tussenin! Ook wij gebruiken WordPress! Dus de site waar u nu naar kijkt, is gemaakt met WordPress. Veel andere bekende entiteiten gebruiken ook WordPress. Hier zijn enkele van onze favoriete voorbeelden:

Whitehouse.gov

De officiële pagina van het Witte Huis wordt aangedreven door WordPress.

De officiële pagina van het Witte Huis wordt mogelijk gemaakt door WordPress:

witte huis wordpress

Microsoft

Microsoft gebruikt WordPress voor zijn officiële blog. Het gebruikt ook WordPress om blogs voor specifieke producten zoals Windows en Skype te ondersteunen:

microsoft blog

Autoblog.nl

Een van de meest bezochte Nederlandse auto-websites is Autoblog.nl. Ook hun websites Autojunk, Autowiki en Carwoman zijn WordPress-websites.

auto blog nl

Waarom zou u WordPress gebruiken?

Oké, dus meer dan 37,6% van alle websites op internet gebruikt WordPress, inclusief bekende entiteiten zoals het Witte Huis en Microsoft.

Maar hoe zit het met u? Waarom zou u WordPress gebruiken?

Welk type website u ook wilt maken, er zijn genoeg redenen om WordPress te gebruiken. Hier zijn enkele van de grootste:

WordPress is gratis en open source

Een van de grootste voordelen van WordPress is dat het gratis open-source software is. Hoewel u een klein beetje moet betalen voor hosting, hoeft u nooit  te betalen om de WordPress-software te gebruiken, wat niet het geval is met alternatieven zoals Squarespace.

Daarnaast kunt u ook veel open-source plug-ins en thema’s vinden om het uiterlijk en de werking van u website te veranderen.

WordPress is uitbreidbaar

Zelfs als u geen ontwikkelaar bent, kunt u uw website gemakkelijk aanpassen dankzij het enorme ecosysteem van thema’s en plug-ins van WordPress:

Thema’s – deze veranderen voornamelijk hoe uw website eruitziet.
Plug-ins – deze veranderen voornamelijk hoe uw website functioneert. Plug-ins kunnen iets kleins zijn, zoals een contactformulier, of enorm, zoals het maken van een e-commerce winkel.
Momenteel zijn er meer dan 50.000 gratis WordPress-plug-ins en 5.000 gratis WordPress-thema’s, evenals tal van premium-opties. Dat wil zeggen – u hebt keuze genoeg!

WordPress is flexibel

We hebben dit al besproken, maar WordPress is geweldig omdat u hiermee vrijwel elk type website kunt maken. Beter nog, uw website kan ook met u mee evolueren.

Wilt u een forum toevoegen aan uw bestaande WordPress-site? Geen probleem – installeer gewoon de bbPress-plug-in! Wilt u een sociaal netwerk toevoegen? Maakt u geen zorgen! Gebruik gewoon de BuddyPress-plug-in.

U zit nooit vast aan een specifieke set functies – u kunt zich altijd aanpassen en evolueren.

Het is gemakkelijk om WordPress-hulp te vinden

Omdat WordPress zo populair is, is het gemakkelijk om hulp te vinden als u ooit problemen tegenkomt. Er zijn enorm veel …

 • Blogs
 • Handleidingen
 • Forums
 • Facebook-groepen
 • Ontwikkelaars

… Waar u gratis en tegen betaling terecht kunt.

Wilt u een WordPress website laten maken?

Dus wat is WordPress? Het is de beste manier om een website te bouwen. WordPress is niet voor niets de meest populaire manier om een website te bouwen. U kunt elk type website bouwen, van een blog tot een eCommerce-winkel. WordPress is gewoon een geweldige optie.

Wilt u na het lezen van dit artikel ook een WordPress website laten maken? Neem, dan met ons contact op. We helpen u ontzettend graag.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde Artikelen

incident management

Een sterk Incident Management

Uitval bestaat ​​in elke IT-organisatie. Hoewel de technologie de business impact vermindert, blijft uitval de responsiviteit en het begrip van de bedrijfsprocessen van een IT-organisatie

Lees verder
Michel_Hilverts

Michel Hilverts

Eigenaar & Blogger
Ik zal regelmatig leuk nieuws of interessante weetjes posten over IT en/of Hilkon gerelateerde zaken.
Onze Favorieten
Web Design

Nieuwe Website nodig?

Webdesigndiensten voor elk bedrijf.

Een offerte aanvragen

Uw informatie
Selecteer de benodigde offerte
Aanvullende informatie