Volgen

Woo Commerce, de beste e-commerce oplossing

Woo Commerce is een open-source e-commerce plugin voor de CMS WordPress. WooCommerce begon als een simpele plugin, maar is uitgegroeid tot een enorme community en veel meer dan alleen een enkele kleine plugin. WooCommerce is één van de meest populaire webshop systemen en wereldwijd al miljoenen keren gedownload.

Het begin

Het verhaal van WooCommerce begint in 2008, wanneer drie WordPress enthousiastelingen elkaar via een forum ontmoeten. Ze geven aan dat ze WordPress erg leuk vinden en dat ze er toekomst in zien. Samen besluiten ze een webshop systeem te ontwikkelen, dat je als plugin kunt installeren op een bestaande WordPress website. WooCommerce is geboren. Samen richten ze een bedrijf op: WooThemes, wat tot op de dag van vandaag de grote naam is achter WooCommerce.

WOOCOMMERCE PLUGINS

WooThemes heeft veel WooCommerce themes en plugins gemaakt: templates en plugins die speciaal voor WooCommerce zijn ontwikkeld. Ze voegen niets toe op een website zonder WooCommerce. Denk bijvoorbeeld aan een plugin die een nieuwsbrief aanmeldingsformulier toevoegt aan de bestelling bevestigen pagina. Heeft u geen WooCommerce, dan is deze plugin helemaal nutteloos. Zo’n plugin noemen we dus een WooCommerce plugin.

Op zich is de standaard functionaliteit is van WooCommerce is al ontzettend goed. Zo kunt u gemakkelijk producten invoeren, zowel simpele producten als variabele producten. Verschillende BTW tarieven, apart verzend- en factuur adres, leveren aan andere landen dan uw eigen land, het kunnen betalen, aanbiedingen, product categorieën en sub categorieën.

Woo Commerce

Echter kunt u dus ook nog gebruik maken van plugins speciaal voor WooCommerce. Zo kunt u een plugin downloaden waarmee u gemakkelijk uw producten kan importeren uit een CSV lijst. Wanneer u bijvoorbeeld producten doorverkoopt en uw leverancier u CSV lijsten aanlevert, kan dit u dus enorm veel werk besparen doordat u uw producten niet handmatig hoeft in te voeren.

Of een echte product designer, die het mogelijk maakt voor bezoekers om een product zelf te ontwerpen. Bijvoorbeeld door het uploaden van een foto, het toevoegen van een bedrijfslogo, een eigen tekst, en zoveel meer. Zeer handig wanneer u bijvoorbeeld visitekaartjes verkoopt, of mokken, of t-shirts, of foto’s, etc.

EEN WOOCOMMERCE WEBSHOP

Een WooCommerce webshop is stabiel en tegelijkertijd heel erg flexibel. U kunt er alles mee voor een goed lopende webshop. Het werkt voor de webshop eigenaar ontzettend gemakkelijk: het is overzichtelijk en is gemakkelijk te onderhouden.

Naast de standaard producten kunt u in WooCommerce ook variabele producten toevoegen, wat betekend dat u producten met diverse opties kan verkopen (zoals verschillende maten, kleuren en/of uitvoeringen). En aan iedere variatie is een eigen prijs te koppelen. Klinkt ingewikkeld? Is het helemaal niet! Daarnaast kunt u ook dowloadbare producten verkopen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld e-books.

WooCommerce iDEAL plugin

Bij het online aanbieden van producten hoort ook een veilige  betaaloplossing. Natuurlijk wilt u dit op een eenvoudige en snelle manier aan uw webshop kunnen koppelen. Daarom kunnen wij uiteraard ook een plugin voor u installeren waarmee u in een handomdraai iDEAL toevoegt aan uw webshop.

Gebruiksvriendelijkheid & SEO

WordPress staat bekend als een erg gebruiksvriendelijk CMS en met deze gedachte hebben ze WooCommerce ontwikkeld. Men is tevreden over de gebruiksvriendelijkheid en mogelijkheden van WooCommerce, door de vele plugins die u gemakkelijk kunt installeren. Het zit dan ook goed qua SEO. Er is plugin gemaakt die u ook goed kunt gebruiken voor WooCommerce websites.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde Artikelen

incident management

Een sterk Incident Management

Uitval bestaat ​​in elke IT-organisatie. Hoewel de technologie de business impact vermindert, blijft uitval de responsiviteit en het begrip van de bedrijfsprocessen van een IT-organisatie

Lees verder
Michel_Hilverts

Michel Hilverts

Eigenaar & Blogger
Ik zal regelmatig leuk nieuws of interessante weetjes posten over IT en/of Hilkon gerelateerde zaken.
Onze Favorieten
Web Design

Nieuwe Website nodig?

Webdesigndiensten voor elk bedrijf.

Een offerte aanvragen

Uw informatie
Selecteer de benodigde offerte
Aanvullende informatie