Volgen

Project Management

WAT IS PROJECTMANAGEMENT?

Project management omvat de planning en organisatie van de middelen van een bedrijf om een ​​specifieke taak, gebeurtenis of plicht naar voltooiing te brengen. Het kan een eenmalig project zijn of een lopende activiteit, en de beheerde middelen omvatten personeel, financiën, technologie en intellectueel eigendom.

Projectmanagement wordt vaak geassocieerd met velden in engineering en constructie en, meer recentelijk, gezondheidszorg en informatietechnologie (IT), die doorgaans een complexe set componenten hebben die op een vaste manier moeten worden voltooid en geassembleerd om een ​​functionerend product te creëren.

Wat de branche ook is, de projectmanager heeft doorgaans ongeveer dezelfde taak: helpen bij het definiëren van de doelen en doelstellingen van het project en bepalen wanneer de verschillende projectonderdelen moeten worden voltooid en door wie. Ze creëren ook kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat voltooide componenten aan een bepaalde norm voldoen.

BELANGRIJKSTE LEERPUNTEN

  • Op een heel basaal niveau omvat projectmanagement de planning, initiatie, uitvoering, monitoring en afsluiting van een project.
  • Er bestaan ​​veel verschillende soorten methodologieën en technieken voor projectmanagement, waaronder traditioneel, waterval, agile en lean.
  • Projectbeheer wordt in verschillende bedrijfstakken gebruikt en is een belangrijk onderdeel van het succes van bouw-, engineering- en IT-bedrijven.

PROJECTMANAGEMENT BEGRIJPEN

Over het algemeen omvat het projectmanagementproces de volgende fasen: planning, initiatie, uitvoering, monitoring en afsluiting.

Van het begin tot het einde heeft elk project een plan nodig dat beschrijft hoe dingen van de grond komen, hoe ze worden gebouwd en hoe ze zullen eindigen. In de architectuur begint het plan bijvoorbeeld met een idee, gaat het verder met tekeningen en gaat het verder met het opstellen van blauwdrukken, waarbij tussen elke stap duizenden kleine stukjes bij elkaar komen. De architect is slechts één persoon die een stukje van de puzzel levert. De projectmanager stelt het allemaal samen.

Elk project heeft meestal een budget en een tijdschema. Projectmanagement zorgt ervoor dat alles soepel, op tijd en binnen het budget verloopt. Dat betekent dat wanneer het geplande tijdsbestek ten einde loopt, de projectmanager ervoor kan zorgen dat alle teamleden aan het project werken om op schema te eindigen.

SOORTEN PROJECTMANAGEMENT

Er zijn veel soorten projectmanagement ontwikkeld om te voldoen aan de specifieke behoeften van bepaalde bedrijfstakken of soorten projecten. Ze omvatten het volgende:

WATERVAL PROJECTBEHEER

Dit is vergelijkbaar met traditioneel projectbeheer, maar omvat het voorbehoud dat elke taak moet worden voltooid voordat de volgende begint. Stappen zijn lineair en de voortgang stroomt in één richting – als een waterval. Daarom is aandacht voor takenreeksen en tijdlijnen erg belangrijk bij dit type projectmanagement. Vaak wordt de omvang van het team dat aan het project werkt groter naarmate kleinere taken worden voltooid en grotere taken beginnen.

AGILE PROJECTMANAGEMENT

De computersoftwarebranche was een van de eersten die deze methodologie toepaste. Met als basis de 12 kernprincipes van het Agile Manifesto, is agile projectmanagement een iteratief proces gericht op het continu monitoren en verbeteren van deliverables. In de kern zijn hoogwaardige producten het resultaat van het bieden van klantwaarde, teaminteracties en aanpassing aan de huidige zakelijke omstandigheden.

Agile projectmanagement volgt geen opeenvolgende stapsgewijze aanpak. In plaats daarvan worden fasen van het project parallel aan elkaar door verschillende teamleden in een organisatie voltooid. Deze aanpak kan fouten vinden en corrigeren zonder de hele procedure opnieuw te hoeven starten.

LEAN PROJECTMANAGEMENT

Bij deze methodologie draait alles om het vermijden van verspilling, zowel van tijd als van middelen. De principes van deze methodologie zijn ontleend aan Japanse productiepraktijken. Het belangrijkste idee erachter is om met minder middelen meer waarde te creëren voor klanten.

Er zijn veel meer methodologieën en soorten projectbeheer dan hier vermeld, maar dit zijn enkele van de meest voorkomende. Het type dat wordt gebruikt, is afhankelijk van de voorkeur van de projectmanager of het bedrijf waarvan het project wordt beheerd.

Heeft u een ervaren Project Manager nodig? Neem dan direct met ons contact op.

Gerelateerde Artikelen

incident management

Een sterk Incident Management

Uitval bestaat ​​in elke IT-organisatie. Hoewel de technologie de business impact vermindert, blijft uitval de responsiviteit en het begrip van de bedrijfsprocessen van een IT-organisatie

Lees verder
Michel_Hilverts

Michel Hilverts

Eigenaar & Blogger
Ik zal regelmatig leuk nieuws of interessante weetjes posten over IT en/of Hilkon gerelateerde zaken.
Onze Favorieten
Web Design

Nieuwe Website nodig?

Webdesigndiensten voor elk bedrijf.

Een offerte aanvragen

Uw informatie
Selecteer de benodigde offerte
Aanvullende informatie