Volgen

Wilt U ook een Geweldig Joomla website design hebben?

Hilkon is gespcialiseerd in Joomla Website Design en daarom vertel ik u graag iets meer over Joomla.

Joomla is een open source Content Management Systeem (CMS) die bijna 3% van de websites ter wereld aanstuurt.
Vanwege de uitbreidbare structuur van Joomla zijn er niet veel dingen die u niet kunt doen. Daarom is het het perfecte toepassingsraamwerk voor individuen, kleine bedrijven en grote ondernemingen. Wat maakt Joomla! afgezien van de rest is de toewijding om de zaken zo eenvoudig mogelijk te houden en tegelijkertijd de meeste functies te bieden. Joomla stelt gebruikers van alle soorten in staat om websites en krachtige online applicaties te bouwen.

ARTIKELEN BEHEREN IS SUPER EENVOUDIG

joomla article manager

Met behulp van Artikelbeheer kunnen gebruikers eenvoudig content maken die wordt weergegeven en die op verschillende locaties op de pagina kan worden weergegeven. Artikelen bevatten meestal wat tekst, afbeeldingen of ander soort content.

De Categorieën Manager is er om gebruikers te helpen artikelen logisch op te slaan, zodat ze in de toekomst terug kunnen komen en zeer effectief een artikelzoekopdracht kunnen uitvoeren. Categorieën bestaan voornamelijk in het beheergedeelte (de achterkant) van uw Joomla site, maar soms worden ze gebruikt voor specifieke menu-items of moduletypes.

JOOMLA IS ZOEKMOTORVRIENDELIJK

Er zijn veel krachtige tools binnen uw Joomla-beheergedeelte waarmee u uw eigen marketinginspanningen kunt ondersteunen en de resultaten van uw zoekmachines kunt verbeteren. U kunt uw titels, artikelbeschrijvingen, kopteksten, bestanden en zelfs uw afbeeldingen optimaliseren zodat mensen u op internet kunnen vinden. U kunt alle best practices van zoekmachineoptimalisatie volgen door uw URL te structureren en een langdurige SEO-campagne te ontwikkelen die uiteindelijk uw PageRank verhoogt en de populariteit van uw Joomla-site verbetert.

TOEVOEGEN MENU’S

Een van de kenmerken die Joomla van andere CMS is het veelzijdige menusysteem. Sitebeheerders kunnen een oneindig aantal menu’s en menu-items ontwikkelen met verschillende functies. Menu-items kunnen worden gekoppeld aan artikelen, maar de kern Joomla functionaliteit bevat ook registratie, login, contact, weblink en andere menu-items om uit te kiezen.

BEHEER AL UW MEDIA OP ÉÉN PLAATS

De ingebouwde Media Manager ondersteunt een groot aantal verschillende bestandstypen die op de site kunnen worden weergegeven of gebruikt. Hoewel de meeste gangbare mediatypen worden ondersteund, kan een bestandstype eenvoudig worden toegevoegd aan de Media Manager als u dit op uw site wilt gebruiken. Van .pdf-documenten tot video- en muziekbestanden, Joomla zal het herkennen.

KLAAR VOOR MOBIEL

Hoewel Joomla er van oudsher al geweldig uitzag op alle soorten apparaten, is een van de grote stappen voorwaarts die Joomla 3.0 heeft gezet in een geheel nieuw front-end-ontwerp en een beheerdersinterface die volledig mobiel gereed zijn. Joomla ziet er nu echt geweldig uit en sites kunnen gemakkelijk worden ontwikkeld, ongeacht het type apparaat dat wordt gebruikt.

DE BOUWSTENEN ACHTER JOOMLA!

Modules zijn de bouwstenen van de visuele Joomla website. Modules kunnen aangepaste tekst en afbeeldingen bevatten, maar ze kunnen ook agenda’s, winkelwagentjes, registratieformulieren, videobestanden, afbeeldingsrotators, inlogformulieren, mappen, forums en vele anderen bevatten. Modules kunnen op verschillende posities op de site worden geplaatst, afhankelijk van de gebruikte template, en posities kunnen eenvoudig worden gewijzigd.

Extensies – ONTGRENDEL DE WARE KRACHT VAN JOOMLA!

joomla

De kern van Joomla biedt al heel wat functionaliteit, maar mocht u iets willen wat hiervan geen onderdeel is, dan is er alsnog een optie. Joomla heeft een Extensie Directory die duizenden plug-ins, modules en componenten van derden bevat en welke u aan uw site kunt toevoegen. De directory – gelegen op extensions.joomla.org – is waar gebruikers het ware potentieel van Joomla kunnen zien. Extensies worden meestal geleverd met enkele instructies en ontwikkelaars van extensies kunnen doorgaans worden gecontacteerd met vragen. Een extensie kan een zeer grote component zijn, zoals een sjabloon, die aan de site wordt toegevoegd.

Componenten zijn robuuste stukjes software die aan de achterkant van de site kunnen worden gewijzigd en gebruikers zien de component aan de voorkant. Modules voeren specifieke functies uit, gebruikers kunnen ze aan de voorkant van de site zien en de beheerder kan ze aan de achterkant wijzigen, maar ze zijn kleiner dan Componenten. Plug-ins zijn zeer kleine stukjes software die aan de site kunnen worden toegevoegd en ze vergroten de functionaliteit van gebruikers in de backend. Gebruikers zien doorgaans alleen de effecten van de plug-in aan de voorkant. Joomla bevat een aparte manager voor elk – een Component Manager, Module Manager en Plugin Manager – waarmee de beheerder de software kan configureren voor hun specificaties.

THEMATISCHE SJABLONEN – VERANDER DE LOOK VAN UW SITE GEMAKKELIJK

joomla templates

Een template bepaalt het algehele uiterlijk en de lay-out van een site. Het biedt het raamwerk, dat gemeenschappelijke elementen, modules en componenten samenbrengt en biedt ook de cascading style sheet voor de site. Zowel de front-end als de back-end van de site hebben templates.

Wanneer Joomla voor het eerst wordt geïnstalleerd worden verschillende templates automatisch opgenomen. Gebruikers kunnen online veel meer templates vinden – sommige commercieel en sommige gratis – en templates kunnen doorgaans tot op zekere hoogte worden aangepast. Templates worden beheerd met de templatemanager aan de achterkant van de site en in dit gebied kunnen gebruikers standaardtemplates selecteren en bewerken, kopieën van templates maken en verschillende templates aan verschillende pagina’s toewijzen.

GEBRUIK MEERTALIGHEID

Een van de dingen waar Joomla op gericht was de internationalisering van websites en het aanmoedigen van gebruikers en website-eigenaren om sites te maken die overal ter wereld toegankelijk zijn. Een van de grootste belemmeringen daarvoor was de taaltoegankelijkheid.

De Joomla De gemeenschap pakte dat aan met de nieuwe en verfijnde Language Manager en andere meertalige mogelijkheden die nu beschikbaar zijn in Joomla (sinds versie 2.5). Nu kunnen webmasters en makers van content websites maken die in meerdere talen worden gepresenteerd.

ALTIJD UP-TO-DATE

De geautomatiseerde melding van Joomla updates is een ingebouwde functie die het onderhoud van de site en het beheer van updates vereenvoudigt. Beschikbaar als een snelle knop op het administratieve controlepaneel van uw Joomla website. Dit stelt beheerders in staat een site bij te werken naar de nieuwste stabiele Joomla met slechts een enkele klik.

Joomla Website Design

Ik hoop dat ik u hiermee heb de mogelijkheden van Joomla heb laten zien. Wilt u ook een Joomla Website? Neem, dan met ons contact op!

Wij zijn gespecialiseerd in Joomla Website Design en willen u graag van dienst zijn. Heeft u na het lezen van dit artikel het idee om een joomla webbsite design te laten maken, neem dan met ons contact op.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde Artikelen

incident management

Een sterk Incident Management

Uitval bestaat ​​in elke IT-organisatie. Hoewel de technologie de business impact vermindert, blijft uitval de responsiviteit en het begrip van de bedrijfsprocessen van een IT-organisatie

Lees verder
Michel_Hilverts

Michel Hilverts

Eigenaar & Blogger
Ik zal regelmatig leuk nieuws of interessante weetjes posten over IT en/of Hilkon gerelateerde zaken.
Onze Favorieten
Web Design

Nieuwe Website nodig?

Webdesigndiensten voor elk bedrijf.

Een offerte aanvragen

Uw informatie
Selecteer de benodigde offerte
Aanvullende informatie