Volgen

Interne audit en Compliance

Niet alleen is een interne audit belangrijk voor het waarborgen van informatiebeveiliging en naleving van wet- en regelgeving, maar het is ook een waardevolle manier om de bedrijfsprestaties te evalueren en risico’s te beheersen. Het is een nuttige tool voor bedrijven

van alle soorten. Een interne audit helpt een organisatie bij het definiëren van gebieden waar deze kan verbeteren, en biedt ook informatie die nodig is om haar doelen te bereiken.

Voor bedrijfsdirecties en management is een audit een goede tijd voor reflectie … Zijn we bezig met het behalen van onze compliance-doelen? Wordt het risico effectief beheerd? Worden beleid en procedures correct toegepast? Kunnen ze worden verbeterd? Dit zijn slechts enkele van de vragen die een interne audit met succes kan beantwoorden.

Wat is het doel van een interne audit?

Periodiek controleren houdt een bedrijf – groot of klein – en al zijn medewerkers op de beste plaats. Regelmatige interne audits zijn belangrijk voor organisaties in een breed scala van industrieën, waaronder financiële instellingen en zorgaanbieders. Het zijn positieve ervaringen voor het bedrijf gericht op het evalueren van prestaties en het identificeren van bruikbare manieren om in de toekomst te verbeteren.

Dit moet niet als een intimiderend proces voor werknemers worden beschouwd, omdat de auditor er niet is om de schuld te leggen. Wanneer medewerkers op de hoogte worden gehouden van aankomende audits en de reikwijdte ervan, biedt het proces uitstekend inzicht dat uw bedrijf zal helpen versterken en helpen de markt te domineren.

Bedrijven die periodiek een externe auditor inbrengen, blijken in de loop van de tijd betere prestaties, risicobeheer, naleving van de regelgeving, beheerscontrole en governance-processen te hebben.

Hilkon Management & Consultancy kan u helpen met het uitvoeren van uw interne audit.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde Artikelen

incident management

Een sterk Incident Management

Uitval bestaat ​​in elke IT-organisatie. Hoewel de technologie de business impact vermindert, blijft uitval de responsiviteit en het begrip van de bedrijfsprocessen van een IT-organisatie

Lees verder
Michel_Hilverts

Michel Hilverts

Eigenaar & Blogger
Ik zal regelmatig leuk nieuws of interessante weetjes posten over IT en/of Hilkon gerelateerde zaken.
Onze Favorieten
Web Design

Nieuwe Website nodig?

Webdesigndiensten voor elk bedrijf.

Een offerte aanvragen

Uw informatie
Selecteer de benodigde offerte
Aanvullende informatie